فیلم‌ها و انیمیشن‌ها

درباره‌ی فیلم نارنگی‌ها(Tangerines)

در زمان روسیه‌ی تزاری وقتی آبخازیا بخشی از امپراتوری روسیه شد، بسیاری از اهالی آبخازیا آنجا را ترک کردند و یا اخراج شدند. حکومت روسیه اتباع مسیحی خود از جمله استونیایی‌ها را برای سکونت گزینی در آبخازیا تشویق کرد. افراد زیادی با وعده‌ی زمین‌هایی که داده شده بود از استونی به آبخازیا مهاجرت کردند.

بعد از اعلام استقلال گرجستان از اتحاد شوروی در سال 1991، جنبش‌‌های جدایی طلب در آبخازیا و اوستیای جنوبی بعد از درگیری‌هایی که حدودا دو سال طول کشید این دو منطقه را در دست گرفتند.

در طول این جنگ (93-1992)، خیل عظیمی از استونیایی‌‌ها به زادگاه خود برگشتند.

 بعدها در سال 2008 رئیس جمهور گرجستان در حمله‌ای پیش‌دستانه به پایتخت اوستیای جنوبی تصمیم به کنترل دوباره‌ی این منطقه گرفت. این حمله‌ی گرجستان به اوستیای جنوبی باعث ورود مستقیم روسیه و حمله به گرجستان شد.

البته برای بررسی دلایل این جنگ باید کمی به عقب برویم. صهیونیست‌ها با کمک آمریکایی‌ها در سال 2003 با انقلاب گل رز مهره‌ی خود به نام میخائیل ساکاشویلی را به قدرت رساندند. ساکاشویلی رئیس‌جمهور گرجستان شد. وی اصالتی اوکراینی داشت و مدتی هم فرماندار اودسا در اوکراین بود.

ساکاشویلی با کمک طرف‌هایی که گفته شد، بلافاصه پس از رسیدن به قدرت، شروع به بازسازی ارتش گرجستان کرد. او پس از 4 سال تجهیز و به روزرسانی ارتش در عملیاتی غافلگیرانه به پایتخت اوستیای جنوبی حمله کرد و آغازگر جنگی 8 روزه بود که پیروزی نهایی با روس‌ها و اوستیایی‌ها بود. پس از این پیروزی روس‌ها به طور رسمی استقلال اوستیای جنوبی و آبخازیا را به رسمیت شناختند.

فیلم نارنگی‌ها وقایعی را روایت می‌کند که در طول دوسال جنگ آبخازیا روی دادند. اکثر استونیایی‌ها به زادگاه خود بازگشته‌اند. دو نفر به نام‌های ایوو و مارگوس در روستا باقی مانده‌اند تا محصول نارنگی خود را برداشت کنند.

در زمان برداشت محصول خود ناگهان بین یک گروه چچنی(چچن یکی از جمهوری‌های فدراسیون روسیه است) و گرجستانی درگیری رخ می‌دهد و از هر طرف فقط یک نفر زنده می‌ماند. ایوو هر دو نفر آن‌ها را به خانه‌ی خود می‌آورد و مداوا می‌کند. دو نفری که تشنه به خون یکدیگر هستند. ایوو از هردوی آن‌ها می‌خواهد قول شرف بدهند که یکدیگر را در خانه‌ی ایوو نکشند.

درواقع فیلم به نوعی بیانیه‌ای علیه جنگ است. کاری به اینکه حق با روسیه بوده یا گرجستان ندارم. شخصیت صلح‌طلب ایوو در عین اینکه خودش در این جنگ دچار خسارت (بخاطر اسپویل نشدن چیزی در این مورد نمی‌گم) شده بسیار جالب و تفکربرانگیز است.

پیشنهاد می‌کنم بعد از دیدن فیلم درمورد درگیری‌های روسیه و گرجستان و نقش آمریکا و ناتو(پای ثابت اکثر جنگ‌ها) در این درگیری‌ها تحقیق کنید.

بعد از دیدن فیلم خوشحال می‌شوم نظرات خودتان درمورد آن را برایم بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا